Documentaire De klas van '94 woensdag te zien op NPO 2

Documentaire De klas van '94 woensdag te zien op NPO 2
Historica Nadia Bouras ontmoet oud-schoolgenoten

Kijktip :

Nadia Bouras gaat terug naar het jaar 1994, waarin ze de Bouchra-school verliet. Ze gaat op zoek naar haar voormalige klas- en schoolgenoten, om te zien hoe het ze is vergaan. Want de Bouchra-school was anders dan andere scholen: er zaten alleen maar kinderen van Marokkaanse gastarbeiders.

Rivierenbuurt
De unieke school stond in de Amsterdamse Rivierenbuurt, lang voordat de huidige discussie over bijzonder onderwijs losbarstte. Naast het 'gewone' onderwijs kregen de scholieren ook elke dag een uur les in de Arabische taal, waarmee ze werden voorbereid op hun terugkeer naar Marokko. Het tegendeel gebeurde echter: veel Marokkaanse gezinnen bleven in Nederland wonen.

Nederlandse dominee
In 1996 hield de school, vijfentwintig jaar na de oprichting, op te bestaan. De kinderen werden echte Amsterdammers, zo ook Nadia Bouras; zij is één van de duizenden leerlingen die op de school zijn onderwezen. In deze documentaire probeert ze haar oude schoolgenoten weer te vinden, maar gaat ze ook in gesprek met oud-leraren en de oprichters: een Nederlandse dominee en zijn vrouw.

De documentaire De klas van '94 is op woensdag 30 oktober om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De klas van '94 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire De klas van '94 woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV