Scifi-klassieker The Terminator vanavond te zien op RTL 7

Scifi-klassieker The Terminator vanavond te zien op RTL 7
Doorbraak van Arnold Schwarzenegger

Kijktip :

Morgen (31 oktober) gaat de nieuwe film Terminator: Dark Fate in première in de Nederlandse bioscoop, en ter ere daarvan zendt Veronica vanavond het invloedrijke origineel uit: The Terminator (1984), wat de grote doorbraak van Arnold Schwarzenegger betekende.

Het verhaal
In het Los Angeles van 1984 arriveert een 'cyborg' uit het jaar 2029, die is gestuurd door het geavanceerde computersysteem Skynet. In de toekomst voert dat systeem een strijd tegen een groep menselijke rebellen, en ze staan op het punt het gevecht te verliezen. Daarom moet de cyborg de moeder van de toekomstige verzetsleider vermoorden, waardoor haar zoon nooit geboren zal worden. Op hetzelfde moment stuurt het verzet een ijzersterke soldaat naar 1984, om de vrouw op tijd te vinden en te beschermen.

Klassieker
In de Hollywoodgeschiedenis zijn er een aantal films waarvan de naam bij vrijwel iedereen bekend is, ook de niet-filmliefhebber. The Terminator is zo'n voorbeeld: een scifi-klassieker, gemaakt met een klein budget, maar een enorme blockbuster. Het was de doorbraak voor regisseur James Cameron en hoofdrolspelers Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton. Het tweede deel, Terminator 2: Judgment Day (1991), was mogelijk nóg beter. Opvallend: in dit eerste deel speelt 'Arnie' nog de slechterik, maar in deel twee is hij juist degene die Hamilton moet beschermen.

De film The Terminator (1984) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op woensdag 30 oktober om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Scifi-klassieker The Terminator vanavond te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen