Geniale science fiction-film Interstellar zie je zaterdag op Veronica

Geniale science fiction-film Interstellar zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

De Britse filmmaker Christopher Nolan hoort tot de beste regisseurs van deze eeuw, met moderne klassiekers als Memento, The Dark Knight, Inception en Dunkirk achter zijn naam. Zaterdagavond kun je genieten van zijn scifi-meesterwerk Interstellar. De film is te zien op Veronica en je kunt Interstellar streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Hoe vertel je de plot van Interstellar in een paar regels? Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, als regeringen en economieën over de hele wereld zijn ingestort. Er is weinig voedsel meer, ruimtevaartorganisatie NASA is opgeheven en de mensheid moet op zoek naar een oplossing. Die lijkt er te zijn in de vorm van een mysterieus wormgat in de ruimtetijd dat open gaat. Een aantal overgebleven onderzoekers van NASA moet alles op de aarde achterlaten om op verkenning te gaan: biedt dit wormgat toegang tot een nieuwe manier van leven?

Visionair
De term 'visionair' is van toepassing op de films van Nolan, die de bioscoopbezoeker graag prikkelt met intelligente scenario's en complexe verhaallijnen. Dat gebeurt ook weer in Interstellar, maar de film is in elk opzicht overdonderend: van de waanzinnige special effects tot de bombastische, indrigende muziek van Hans Zimmer én het geweldige acteerwerk van een grote sterrencast. Onder anderen Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, John Lithgow, Michael Caine, Casey Affleck, Ellen Burstyn en Timothée Chalamet zijn van de partij. Episch genieten.

De film Interstellar (2014) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is op zaterdag 29 augustus om 20.00 uur te zien op Veronica.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geniale science fiction-film Interstellar zie je zaterdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV