Duistere Potter-film Harry Potter and the Order of the Phoenix vanavond op Net 5

Duistere Potter-film Harry Potter and the Order of the Phoenix vanavond op Net 5
Toverwereld in de greep van Voldemort

Kijktip :

Het vijfde deel uit de Harry Potter-filmreeks, Harry Potter and the Order of the Phoenix, is vanavond te zien op Net 5. De verhalen worden steeds duisterder, en in dit deel is de toverwereld volledig in de greep van de mogelijke terugkeer van Voldemort.

Het verhaal
Alhoewel, mogelijke terugkeer? Harry weet het zeker: hij heeft Voldemort zelf zien terugkeren aan het eind van Harry Potter and the Goblet of Fire. Veel mensen geloven hem echter niet en beschouwen het als een schreeuw om aandacht. Ook het feit dat Harry in de Dreuzelwereld wordt aangevallen door Dementors loopt uit op een halszaak, waarvoor hij zich zelfs moet verantwoorden op het Ministerie van Toverkunst. Mag hij nog wel terug naar Zweinstein? En waarom doet Perkamentus zo afstandelijk tegen hem? Temidden van dit alles begint ook Harry's puberteit behoorlijk op te spelen.

Spektakel
Het vijfde boek, dat in Nederland de naam Harry Potter en de Orde van de Feniks kreeg, was voor veel fans even wennen: dikker dan alle andere, en met een lange aanloop naar het schooljaar op Zweinstein. De film pakt het helemaal anders aan: vanaf het eerste moment zitten we in de hoogste versnelling, en volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Zoals in alle Potter-films kunnen we genieten van prachtige bijrollen, en met name Imelda Staunton en Helena Bonham Carter spatten van het scherm. Het sluitstuk is wederom een waanzinnig spektakel.

De film Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op maandag 4 november om 20.30 uur te zien op Net 5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Duistere Potter-film Harry Potter and the Order of the Phoenix vanavond op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV