Duistere Potter-film Harry Potter and the Order of the Phoenix maandag op Net5

Duistere Potter-film Harry Potter and the Order of the Phoenix maandag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het vijfde deel uit de Harry Potter-filmreeks, Harry Potter and the Order of the Phoenix, is maandag te zien op Net 5. De verhalen worden steeds duisterder, en in dit deel is de toverwereld volledig in de greep van de mogelijke terugkeer van Voldemort. Je kunt Harry Potter and the Order of the Phoenix streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Alhoewel, mogelijke terugkeer? Harry weet het zeker: hij heeft Voldemort zelf zien terugkeren aan het eind van Harry Potter and the Goblet of Fire. Veel mensen geloven hem echter niet en beschouwen het als een schreeuw om aandacht. Ook het feit dat Harry in de Dreuzelwereld wordt aangevallen door Dementors loopt uit op een halszaak, waarvoor hij zich zelfs moet verantwoorden op het Ministerie van Toverkunst. Mag hij nog wel terug naar Zweinstein? En waarom doet Perkamentus zo afstandelijk tegen hem? Temidden van dit alles begint ook Harry's puberteit behoorlijk op te spelen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het vijfde Potter-boek, dat in Nederland de naam Harry Potter en de Orde van de Feniks kreeg, was voor veel fans even wennen: dikker dan alle andere, en met een lange aanloop naar het schooljaar op Zweinstein. De film pakt het helemaal anders aan: vanaf het eerste moment zitten we in de hoogste versnelling, en volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Zoals in alle Potter-films kunnen we genieten van prachtige bijrollen, en met name de nieuwe gezichten Imelda Staunton en Helena Bonham Carter spatten van het scherm. Het sluitstuk van de film is wederom een waanzinnig spektakel, dat zelfs in de Potter-serie zijn gelijke nauwelijks kent.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Now You See Me 2), Rupert Grint (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en Emma Watson (Little Women) zijn ook Helena Bonham Carter (Enola Holmes), Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel) en Michael Gambon (Judy) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Yates (Fantastic Beasts and Where to Find Them).

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op maandag 9 november om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: fantasy. Speelduur: 138 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Duistere Potter-film Harry Potter and the Order of the Phoenix maandag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV