Prachtige biografische film The Theory of Everything vanavond te zien op SBS 9

Prachtige biografische film The Theory of Everything vanavond te zien op SBS 9
Het leven van Stephen Hawking

Kijktip :

Stephen Hawking is één van de beroemdste wetenschappers van de moderne tijd. Mede doordat hij aan de spierziekte ALS leed, kende bijna iedereen hem - ook niet-wetenschappers. In 2018 overleed hij, maar al in 2014 werd de prachtige film The Theory of Everything over hem gemaakt.

Het verhaal
The Theory of Everything vertelt het levensverhaal van de briljante wetenschapper Stephen Hawking (gespeeld door Eddie Redmayne) en zijn vrouw Jane Wilde (Felicity Jones). In de jaren zestig worden ze smoorverliefd op elkaar als ze allebei aan de universiteit van Cambridge studeren. Hawking is daar bezig met een doctoraat, terwijl Jane literatuur studeert. Op een dag komt Hawking plotseling ten val, en na een onderzoek blijkt dat hij de dodelijke spierziekte ALS heeft. Volgens de artsen heeft de wetenschapper nog maar twee jaar te leven...

Oscar
Hawking bereikte echter de mooie leeftijd van 76 jaar, en vormde gedurende zijn leven - en ook na zijn dood - een inspiratie voor velen. Ook The Theory of Everything is een inspirerende en ontroerende film, met fenomenaal acteerwerk. Hoofdrolspeler Eddie Redmayne won een Oscar, tegenspeelster Felicity Jones werd beloond met een nominatie. De muziek van de veel te vroeg overleden componist Jóhann Jóhannsson verdient ook een speciale vermelding. Hou de tissues gereed, want The Theory of Everything is één van de beste tranentrekkers van de laatste jaren.

De film The Theory of Everything (2014) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op dinsdag 14 januari om 20.30 uur te zien op SBS 9. Lees hier waar je The Theory of Everything kunt streamen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige biografische film The Theory of Everything vanavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV