Documentaire The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure? woensdag op Canvas

Documentaire The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure? woensdag op Canvas
Kan chronische ziekte eindelijk bestreden worden?

Kijktip :

Nog elk jaar krijgen duizenden mensen in Nederland de diagnose Parkinson te horen. Het is vaak het begin van een slopend fysiek proces, dat ook in mentaal opzicht de nodige sporen nalaat. Is er nu eindelijk een medicijn dat de ziekte kan remmen?

Baanbrekend onderzoek
De documentaire The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure? probeert het antwoord op die vraag te zoeken. Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar mogelijke medicijnen, maar tot nog toe zonder succes. En dat terwijl Parkinson de op een na meest voorkomende neurodegeneratieve ziekte is, na de ziekte van Alzheimer. Nu lijkt het eindelijk zover: er is een baanbrekend onderzoek gaande op het gebied van Parkinson.

Revolutionair medicijn
Deze documentaire volgt gedurende vijf jaar de ontwikkeling van een revolutionair medicijn, waarmee de levens van miljoenen mensen mogelijk veranderen. Zo'n medicijn vindt echter niet zo maar de weg naar de patiënt. Eerst ondergaan negen moedige vrijwilligers een controversiële klinische studie; ze worden bijgestaan door een ambitieus onderzoeksteam, die koste wat kost een einde wil maken aan de opmars van de (tot nu toe) ongeneeslijke ziekte.

De documentaire The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure? is op woensdag 6 november om 21.20 uur te zien op Canvas.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire The Parkinson's Drug Trial: A Miracle Cure? woensdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV