Heftige docu The Good Terrorist woensdag te zien op NPO 2

Heftige docu The Good Terrorist woensdag te zien op NPO 2
Moslimextremisten terug op het goede pad

Kijktip :

Wanneer we in ons land denken aan terrorisme, gaan onze gedachten - soms ongewild - al snel uit naar het moslimextremisme dat West-Europa de afgelopen jaren heeft getroffen. Ook in Nederland was er een beruchte groep moslimterroristen: de Hofstadgroep.

Theo van Gogh
De Hofstadgroep kwam landelijk in het nieuws na de moord op de uitgesproken filmmaker Theo van Gogh, in november 2004. Al snel bleek dat de moordenaar Mohammed B. was, één van de belangrijkste figuren van deze groep met radicale islamitische jongeren. Een andere veroordeelde van de Hofstadgroep is Jason Walters, die ook in de documentaire The Good Terrorist in beeld komt.

Homegrown terrorism
In deze documentaire onderzoekt filmmaker Robert Oey de wereld van het moslimterrorisme en de ambigue houding van de westerse landen tegenover homegrown terrorism. Walters is zo'n voorbeeld van een 'homegrown terrorist', evenals Nouredine El Fahtni. Tegenwoordig zijn beiden echter ex-terrorist en hebben ze hun leven gebeterd; de een waarschuwt tegen radicalisering, de ander is nu een warme familieman.

De documentaire The Good Terrorist is op woensdag 6 november om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire The Good Terrorist terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu The Good Terrorist woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV