Van hartinfarct herstelde Tom Egbers maakt reisserie Toms Ierland

Van hartinfarct herstelde Tom Egbers maakt reisserie Toms Ierland
Zesdelige serie vanaf 23 november te zien

Nieuws :

Deze zomer kreeg Tom Egbers de schrik van zijn leven, toen hij op vakantie - eind juli - getroffen werd door een hartinfarct. De presentator van de NOS moest het een tijdje rustig aan doen, maar is inmiddels weer terug op de buis. Zelfs met een nieuwe reisserie.

Wrede geschiedenis
Vorig jaar was de reisserie Toms Engeland een groot succes, en daarom heeft de NTR besloten hier een vervolg aan te geven. Dit keer reist Tom Egbers, die normaal gesproken vooral voetbalwedstrijden presenteert, naar Ierland. Hier komt zijn betovergrootvader Thomas Duffy, naar wie hij is vernoemd, vandaan - maar die moest het land halverwege de negentiende eeuw ontvluchten vanwege hongersnood. De interesse van Egbers werd gewekt, en hij duikt in de wrede geschiedenis van Ierland.

Mystiek landschap
Want hoewel hij het mystieke landschap van het land aan de rand van Europa wel kende, wist Egbers voor de rest eigenlijk bijna niets over Ierland. Wie zijn de Ieren eigenlijk? Egbers maakt in de eerste aflevering kennis met de bevolking, en komiek Andrew Maxwell legt hem uit wat de verschillen zijn tussen de Ierse en de Engelse identiteit. Gedurende de serie krijgt Egbers het antwoord op veel meer vragen: wat vinden de Ieren bijvoorbeeld van de Engelse Brexit? En hoe staat het met de ooit zo almachtige katholieke kerk?

De nieuwe reisserie Toms Ierland is vanaf zaterdag 23 november wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Toms Ierland terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Van hartinfarct herstelde Tom Egbers maakt reisserie Toms Ierland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV