Animatieklassieker The Aristocats vanavond te zien op SBS 9

Animatieklassieker The Aristocats vanavond te zien op SBS 9
Pareltje uit het rijke oeuvre van Disney

Kijktip :

Doordat alle aandacht doorgaans uitgaat naar overbekende klassiekers als Pinocchio, Bambi, Beauty and the Beast en The Lion King, vergeten we nog weleens hoeveel topfilms Disney écht op zijn naam heeft staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Aristocats?

Het verhaal
The Aristocats speelt zich af in de schitterende villa van de gepensioneerde operazangeres Adelaide "Madame" Bonfamille. Het enorme huis staat in het romantische Parijs van 1910, en wordt naast Madame Bonfamille en haar butler Edgar ook bewoond door het paard Frou Frou, de muis Roquefort en de verwende kat Duchess en haar kittens: dochter Marie en de zonen Berlioz en Toulouse. Wanneer Madame besluit al haar bezittingen na te laten aan haar katten, bedenkt butler Edgar een duister plan om van de katten af te komen.

Pulp Fiction
Dat de Disneyfilms in het collectieve geheugen van iedere filmliefhebber op de wereld gegrift staan, is een vaststaand feit. Ook gerenommeerde filmmakers halen hun inspiratie uit de klassiekers van Disney - zelfs een grootheid als Quentin Tarantino. Hij vertelde ooit bij Graham Norton dat hij de inspiratie voor de dansscène uit Pulp Fiction - en dan met name de danspasjes van Mia Wallace (gespeeld door Uma Thurman) - haalde uit The Aristocats. Zo zie je maar weer: de invloed van Disney reikt ver.

De film The Aristocats (1970) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op donderdag 7 november om 20.30 uur te zien op SBS 9. Lees hier waar je The Aristocats nog meer kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV