Bizarre docu Louis Theroux: Surviving America's Most Hated Family vrijdag op NPO 3

Bizarre docu Louis Theroux: Surviving America's Most Hated Family vrijdag op NPO 3
Britse filmmaker gaat opnieuw langs bij Westboro Baptist Church

Kijktip :

De Britse documentairemaker Louis Theroux kan de Westboro Baptist Church maar niet loslaten. Na twee eerdere docu's keert hij nu opnieuw terug bij de controversiële christelijke gemeenschap. Wat is het effect van de dood van oprichter Fred Phelps?

Haatgroepering
Predikant Phelps was de stichter en een boegbeeld van de gemeenschap, maar hoe gaan de leden en ex-leden van de kerk om met zijn overlijden? Het is inmiddels dertien jaar geleden dat Theroux de Westboro Baptist Church voor de eerste keer bezocht. Het is één van de beruchtste en meest verachte haatgroeperingen van de Verenigde Staten, maar de Brit wil zich opnieuw onderdompelen in hun wereld.

Goddelijke haat
Het mag dan een bizarre en akelige omgeving zijn, Theroux is vastbesloten om te onderzoeken wat er gebeurt als de patriarch van een groep die grotendeels uit één familie bestaat overlijdt. Door gesprekken met leden en ex-leden van de kerk ontdekt Theroux dat Phelps' doctrine van goddelijke haat zowel over zijn volgers als op de mensen die aan de machtige greep van Westboro zijn ontsnapt een schaduw heeft geworpen.

De documentaire Louis Theroux: Surviving America's Most Hated Family is op vrijdag 8 november om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Surviving America's Most Hated Family terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bizarre docu Louis Theroux: Surviving America's Most Hated Family vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV