Vijfde aflevering Verborgen verleden van Nederland: Paleis Soestdijk

Vijfde aflevering Verborgen verleden van Nederland: Paleis Soestdijk
Verhalen uit het Huis van Oranje

Kijktip :

In de vijfde aflevering van Verborgen verleden van Nederland duikt acteur/presentator Waldemar Torenstra opnieuw in de bewogen geschiedenis van een iconische plek in ons land. Dit keer is dat Paleis Soestdijk, gelegen in Baarn.

Verbouwing
Het paleis zal binnenkort zijn deuren sluiten voor een grondige verbouwing, en dus is dit een unieke kans voor Torenstra om het Huis van Oranje eens te bezoeken. In het imposante gebouw dwaalt hij van kamer naar kamer - ruimtes die allemaal hun eigen verhaal hebben. Zo is er de zaal waar koningin Juliana haar passie voor amateurtoneel in de praktijk bracht. Torenstra spreekt daar met een vrouw die nog met de koningin heeft geacteerd.

Sterke vrouwen
Er zijn echter zó veel ruimtes, dat bijna elke kamer wel een speciale connectie heeft met een voormalige Nederlandse vorst. Er is een kamer die koning Willem II eert, de held van Quatre Bas, maar ook koningin Wilhelmina en koningin-regentes Emma hebben duidelijk hun sporen nagelaten in het prachtige paleis. Hoe verder Torenstra teruggaat in de geschiedenis van Soestdijk, hoe meer sterke vrouwen hij tegenkomt.

De vijfde aflevering van Verborgen verleden van Nederland over Paleis Soestdijk is op vrijdag 8 november om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Verborgen verleden van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vijfde aflevering Verborgen verleden van Nederland: Paleis Soestdijk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen