Tv-première Murder on the Orient Express vanavond te zien op SBS 6

Tv-première Murder on the Orient Express vanavond te zien op SBS 6
Enorme sterrencast in verhaal van Agatha Christie

Kijktip :

Toen regisseur Kenneth Branagh besloot een remake te maken van de klassieker Murder on the Orient Express (1974), had hij grote schoenen om te vullen. Zijn film is misschien niet zo goed als het origineel, maar buitengewoon vermakelijk is het zeker.

Het verhaal
De film is gebaseerd op een klassiek verhaal van de Britse detectiveschrijfster Agatha Christie, waarin inspecteur Hercule Poirot (gespeeld door Branagh) de hoofdrol vertolkt. Hij gaat aan boord van de Orient Express, een trein die hem dwars door Europa voert. Wat begint als een luxueus reisje, mondt uit in een spannende en mysterieuze moordzaak. Dertien reizigers worden verdacht van de moord, en het is aan Poirot om de zaak op te lossen. Het is echter een race tegen de klok, want het is een kwestie van tijd voordat de moordenaar opnieuw toeslaat.

Sterrenensemble
De originele film van Sidney Lumet uit 1974 bevatte al een groot aantal sterren, maar deze remake van Kenneth Branagh kan er ook wat van. Hij vertolkt zelf de hoofdrol, en kan in bijrollen rekenen op een keur aan beroemde acteurs en actrices. Onder anderen Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Derek Jacobi, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Olivia Colman én onze eigen Marwan Kenzari geven acte de présence. Een zeer vermakelijk moordmysterie voor op een donkere herfstavond in november.

De film Murder on the Orient Express (2017) wordt beoordeeld met een 6,5 op IMDb en is op vrijdag 8 november om 20.30 uur te zien op SBS 6. Lees hier waar je Murder on the Orient Express nog meer kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV