Bouw overdekte mangrove in Burgers' Zoo op SBS6

Bouw overdekte mangrove in Burgers' Zoo op SBS6
Hele proces in docureeks

Afgelopen zomer opende Burgers' Zoo de grootste overdekte mangrove van de wereld. Sinds de start van het bouwproject hebben twee documentairemakers het hele proces gevolgd en vastgelegd voor de vierdelige reeks, die vanaf donderdag om 23:30 uur wordt uitgezonden op SBS 6.

In de mangrove zijn zeekoeien, vlinders, krabben, vogels en reptielen te zien. Het project om deze mangrove te realiseren is zeer complex geweest. Documentairemakers Annegré Bosman en Mildred Roethof volgen de hoofdrolspelers bij elke belangrijke ontwikkeling in het proces. Het team werkt onder de druk van een ambitieuze tijdsplanning, waarbij de bouw bovendien afhankelijk is van talloze externe factoren.

Door de verschillende hoofdrolspelers nauwgezet te volgen, komen de persoonlijke expertise, passie, drijfveren en achtergronden helder naar voren en is de kijker als een ooggetuige aanwezig bij diverse overlegmomenten, mijlpalen en andere belangrijke ontwikkelingen op de bouw.

Het hele bouwproces tot en met de opening op 12 juli dit jaar en de reacties van de bezoekers daarna zijn vier weken lang op de late avond van SBS 6 te zien. Vanaf donderdag iedere week om 23:30 uur, na Shownieuws.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV