Muziekdocumentaire Het beste van... Queen zaterdag te zien op NPO 3

Muziekdocumentaire Het beste van... Queen zaterdag te zien op NPO 3
BN'ers vertellen over hun band met Queen

Kijktip :

Sinds de enorm succesvolle film Bohemian Rhapsody staat de Britse rockband Queen weer volop in de spotlights. In de muziekdocumentaire Het beste van... Queen vertellen bekende Nederlanders over hun favoriete nummers van de legendarische groep.

Hit na hit
Queen werd in 1970 opgericht in Londen. De eerste albums van de groep werden gekenmerkt door een focus op de op dat moment populaire hardrockmuziek, maar al snel vermengen Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor een wirwar aan genres. Dit komt tot een climax in de grote hit 'Bohemian Rhapsody' (1975). In de jaren daarna scoren ze hit na hit, maar vanaf 1991 neemt hun productie af: op 24 november van dat jaar overlijdt zanger Mercury aan aids. De populariteit van de band bleef in stand, en ze zijn sindsdien onder meer opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

BN'ers
Aan een aantal bekende Nederlanders de keuze: wat is hun favorite nummer, fragment of moment uit de lange geschiedenis van Queen? Kiezen ze voor 'Another One Bites the Dust', 'Innuendo', 'Radio Ga Ga', 'Somebody to Love', of toch 'Bohemian Rhapsody'? Of willen ze graag het legendarische optreden van Queen op Live Aid, in juli 1985, zien? De keuze is in ieder geval reuze. Onder anderen Sahil Amar Aïssa, Glen Faria, William Rutten, Samantha Steenwijk en Erik de Zwart komen aan het woord.

De muziekdocumentaire Het beste van... Queen is op zaterdag 9 november om 22.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna Het beste van... Queen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Muziekdocumentaire Het beste van... Queen zaterdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen