Fenomenale feelgoodfilm Big Fish zie je zaterdag op Spike

Fenomenale feelgoodfilm Big Fish zie je zaterdag op Spike
Waanzinnig mooi sprookje van Tim Burton

Kijktip :

Regisseur Tim Burton heeft ons in het verleden al een hele lading geweldige films gegeven (Batman, Edward Scissorhands, Ed Wood), maar de laatste jaren lijkt hij zijn 'touch' een beetje te zijn verloren. Gelukkig kun je op zaterdag 9 november genieten van zijn meesterwerk Big Fish op Spike.

Het verhaal
De oude Edward Bloom staat erom bekend de meest fantastische verhalen te vertellen, maar zijn zoon Will trekt het waarheidsgehalte van zijn avonturen behoorlijk in twijfel. Will is de fantasie van zijn vader zelfs zo beu, dat hij het contact verbreekt. Op een dag hoort hij echter dat de oude Edward terminaal ziek is en niet lang meer te leven heeft. Will besluit toch weer terug te keren naar zijn ouderlijk huis, en is vastbesloten de échte Ed te leren kennen. Eenmaal thuis leren we het levensverhaal van Ed kennen aan de hand van diens geweldige verhalen.

Sprookjesachtig
Het verhaal van de 'ouwe Ed' leent zich voor een sprookjesachtige film, en dat heeft Burton uitstekend begrepen. De vormgeving en kostuums zijn om je vingers bij af te likken, en die worden ondersteund door prachtige, Oscargenomineerde muziek van Danny Elfman en geweldig acteerwerk. Ed wordt prachtig neergezet door Ewan McGregor (jong) en Albert Finney (oud), maar ook de andere acteurs spelen geweldig: onder anderen Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter, Alison Lohman, Marion Cotillard, Steve Buscemi en Danny DeVito komen voorbij. Hou ook de tissues gereed voor het ontroerend mooie einde.

De film Big Fish (2003) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op zaterdag 9 november om 19.15 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale feelgoodfilm Big Fish zie je zaterdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier