Laatste aflevering Na ons de zondvloed zondag te zien op NPO 2

Laatste aflevering Na ons de zondvloed zondag te zien op NPO 2
Eilandenrijkjes in de Grote Oceaan

Kijktip :

In de laatste aflevering van de documentaireserie Na ons de zondvloed, over laaggelegen gebieden waar wateroverlast een urgent probleem is, gaat Kadir van Lohuizen naar de eilandenrijkjes die zich midden in de Grote Oceaan bevinden.

Stijgende zeespiegel
Overal ter wereld stijgt de zeespiegel als gevolg van de opwarming van de aarde, en dat zorgt ook op de paradijselijke Marshalleilanden voor problemen. Het voortbestaan van dit laaggelegen land wordt er zelfs door bedreigd. In vergelijking met de enorme hoeveelheid water waardoor de eilandjes omringd worden, zijn het nietige streepjes land, die aan het eind van deze eeuw misschien al onbewoonbaar zijn.

Toevluchtsoord
Die dreigende toekomst speelt nu al een rol in de plannen van de regering, want de bevolking zal mogelijk in korte tijd geëvacueerd moeten worden als het water ze letterlijk aan de lippen staat. De toenmalige regering van Kiribati heeft een paar jaar geleden zelfs grond aangekocht op het hoger gelegen Fiji als mogelijk toevluchtsoord. Houden wij in Nederland eigenlijk wel rekening met dit soort bedreigde landen?

De laatste aflevering van de documentaireserie Na ons de zondvloed is op zondag 10 november om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Na ons de zondvloed terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Na ons de zondvloed zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV