Fantastische documentaire They Shall Not Grow Old vanavond te zien op BBC Two

Fantastische documentaire They Shall Not Grow Old vanavond te zien op BBC Two
Ingekleurde beelden van Eerste Wereldoorlog

Kijktip :

Peter Jackson kennen we het beste van de Lord of the Rings- en Hobbit-films, maar de Nieuw-Zeelandse filmmaker besloot enkele jaren geleden te beginnen aan een revolutionair project: de documentaire They Shall Not Grow Old. Het resultaat is verbluffend.

Kleur en geluid
Vanwege de verbeterde technologieën waren filmmakers in staat om de Tweede Wereldoorlog uitstekend in beeld te brengen, maar de Eerste Wereldoorlog was een minder gunstig lot beschoren. Toch zijn er genoeg beelden van The Great War te vinden, en Jackson vond het hoog tijd om die eens flink te upgraden. Jarenlang werkte hij met een groot team aan They Shall Not Grow Old, waarin bestaande, stomme zwart-witbeelden zijn ingekleurd en van zijn geluid zijn voorzien.

Monnikenwerk
Dit was monnikenwerk, want de beelden moesten frame voor frame worden ingekleurd. Ook werd er een groot team ingezet om de geluiden die mogelijk te horen waren zo nauwkeurig mogelijk te reconstrueren, en werden acteurs opgeroepen om de soldaten in beeld van een stem te voorzien. Zo zien we na honderd jaar welke afgrijselijke impact de Eerste Wereldoorlog heeft gehad op de soldaten, en hoe een volledige toekomstige generatie werd weggevaagd door het oorlogsgeweld.

De documentaire They Shall Not Grow Old (2018) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op zondag 10 november om 23.10 uur te zien op BBC Two. Lees hier waar je They Shall Not Grow Old nog meer kunt kijken.

Hier is het verschil tussen de nieuwe en oude beelden goed te zien

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische documentaire They Shall Not Grow Old vanavond te zien op BBC Two of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV