Nieuwe docuserie Typisch Bellingwolde vanaf maandag te zien op NPO 2

Nieuwe docuserie Typisch Bellingwolde vanaf maandag te zien op NPO 2
Op bezoek in Oost-Groningen

Kijktip :

Op maandag 11 november begint er weer een nieuwe reeks van de documentaireserie Typisch, en dit keer zijn de camera's gericht op het uitgestrekte lintdorpje Bellingwolde, gelegen in het oosten van de provincie Groningen.

Duitse grens
Ver verwijderd van de Randstad ligt het dorpje Bellingwolde, vlak bij de Duitse grens. Het dorp wordt doorkliefd door een vier kilometer lange Hoofdweg. Het is het centrale punt van het plaatsje, en langs de weg staan een aantal prachtige, chique herenhuizen. Er belt echter niemand aan, want in Bellingwolde gaat iedereen gewoon bij elkaar achterom.

Rust en ruimte
Naast de 'originele' bewoners van Bellingwolde komen ook mensen uit het Westen aan het woord, die naar Oost-Groningen zijn verhuisd vanwege de rust en de ruimte. We maken kennis met Wim en Oktje, die alles bij de voetbalclub VV Bellingwolde in goede banen leiden. Maar ook met Romy, die begonnen is aan de hoge hotelschool in Groningen en het dorp graag wil verlaten, en asielzoekers Farid en Mozjgan.

Typisch Bellingwolde is vanaf maandag 11 november iedere maandag tot en met donderdag om 19.15 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Typisch Bellingwolde vanaf maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV