Extra aflevering De Slag om Libanon zie je maandag op NPO 2

Extra aflevering De Slag om Libanon zie je maandag op NPO 2
Danny Ghosen doet verslag vanuit zijn geboorteland

Kijktip :

Een half jaar geleden was het tweeluik De Slag om Libanon te zien op NPO 2, waarin presentator Danny Ghosen een beeld schetste van de roerige recente geschiedenis van zijn geboorteland. Op maandag 11 november is een extra ingelaste aflevering te zien vanwege de massale protesten die zijn uitgebroken.

Vlam in de pan
De bevolking van Libanon is massal in opstand gekomen tegen de zittende regering, waardoor het land in de afgelopen weken volledig plat is gelegd. In Libanon, een potpourri van religieuze en politieke stromingen, lijkt de vlam nu echt in de pan te zijn geslagen. Mensen laten massaal hun stem horen, zonder dat ze zich geremd lijken te voelen door hun politieke leiders en religieuze stromingen.

Verenigd
Voor één keer zijn christenen, sjiieten, soennieten, druzen en andere groeperingen verenigd achter de Libanese vlag. Danny maakt kennis met mensen die midden in deze opstand staan, maar praat ook met oude bekenden. Waarom lijken de onderlinge verschillen er nu niet toe te doen? En hoe reageert de politieke elite nu hun bevoorrechte posities in het gedrang komen? Is er een echte revolutie in de maak?

De extra ingelaste aflevering van De Slag om Libanon is op maandag 11 november om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna De Slag om Libanon terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Extra aflevering De Slag om Libanon zie je maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV