Vanavond op tv: Grand Slam of Darts & Het Beste van... Queen

Vanavond op tv: Grand Slam of Darts & Het Beste van... Queen
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 9 november

Kijktip :

Dartsfans kunnen hun hart ophalen dit weekend tijdens de Grand Slam of Darts, dat live wordt uitgezonden op RTL7. Het feest ter ere van de veertigste editie van Kinderen voor Kinderen wordt uitgezonden op NPO3 en op diezelfde zender is Het Beste van.....Queen te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 9 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Grand Slam Of Darts

RTL 7
RTL 7
18:00 uur

Live verslag van de eerste dag van de Grand Slam of Darts, het toernooi dat vanaf deze zaterdag 9 tot en met zondag 17 november wordt gespeeld en live uitgezonden op RTL 7. In het weekend vanaf 18:00 uur en doordeweeks vanaf 19:30 uur.

De 32 deelnemers zijn ingedeeld in acht groepen van vier. De nummers één en twee van elke groep gaan door naar de knock-outfase van het toernooi.

Er doen vier Nederlanders mee: Michael van Gerwen, Wesley Harms, Danny Noppert en Richard Veenstra.


Muziek: Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show

NPO 3
NPO 3
19:25 uur

Verslag van de show van Kinderen voor Kinderen in Rotterdam Ahoy.

Reizen
Het populaire kinderkoor bestaat 40 jaar en daarom is er een extra groot feestelijk spektakel. 'Reis mee!' is de titel van de nieuwe cd en het thema reizen komt dan ook terug in de show.

Klassiekers
Naast de titelsong is er zowel veel aandacht voor alle nieuwe liedjes als voor de oude klassiekers, zoals Wakker met een wijsje, Meidengroep en natuurlijk Op een onbewoond eiland.

Jubileum
De show staat dit jaar helemaal in het teken van het jubileum van Kinderen voor Kinderen. Kijkers worden verrast met mooie medleys, interviews en gastoptredens van bekende artiesten.


Docu: 1989

NPO 2
NPO 2
20:55 uur

Documentairemaker Anders Østergaard brengt het verleden tot leven. Vanuit het perspectief van de toenmalige Hongaarse president, biedt hij een nieuwe kijk op het politieke spel dat voorafging aan de Val van de Muur.

Nieuwe premier
Een jonge technocraat, Miklós Neméth, wordt de nieuwe premier van Hongarije. Op hem rust de taak om iets te doen aan de erbarmelijke staat van de Hongaarse economie. Hij besluit om de dure grensbewaking op te heffen. Een jong Oost-Duits stel hoort geruchten dat de grens tussen Hongarije en Oostenrijk minder streng bewaakt zal worden, en zij besluiten hun geluk te beproeven.

Machtsspel
Maar de beslissing van Nemeth is niet goed gevallen bij de Communistische hardliners en de Sovjet Unie. Het jonge stel wordt de dupe van het politieke machtsspel dat losbarst, en de jonge man wordt bij de grens doodgeschoten. De ontwikkelingen volgen elkaar daarna in een razend tempo op. Nemeth besluit de grens open te gooien en kort daarna valt de Berlijnse Muur.

Reconstructie
In 1989 worden de gebeurtenissen van dat jaar gereconstrueerd en krijgen we een inkijk in de machtspolitieke spelletjes die er gespeeld werden. De film doet dit door middel van een mengeling aan bekentenissen, archief-materiaal, en gereconstrueerde dialogen van de politieke kopstukken in die tijd.


Muziek: Het beste van... Queen

NPO 3
NPO 3
22:15 uur

Bekende Nederlanders bekijken beeldmateriaal van de iconische band Queen en bespreken het gevoel dat Queen bij hen oproept.

Met onder anderen William Rutten, Erik de Zwart, Samantha Steenwijk, Glen Faria en Sahil Amar Aïssa.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Grand Slam of Darts & Het Beste van... Queen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen