Coen Verbraak interviewt Indië-veteranenen in nieuw programma Onze Jongens op Java

Coen Verbraak interviewt Indië-veteranenen in nieuw programma Onze Jongens op Java
Laatste interview met Joop Hueting

Nieuws :

BNNVARA komt vanaf 21 november met de nieuwe interviewserie Onze Jongens op Java. Coen Verbraak interviewt in vier afleveringen veertien Indië-veteranen, waarvan sommigen ruim 70 jaar hun mond gesloten hielden.

In 1945 stuurde Den Haag 120.000 militairen - zowel dienstplichtigen als oorlogsvrijwilligers - naar 'de Oost' om de Indonesische nationalistische opstand neer te slaan. 'Politionele acties' worden ze verhullend genoemd. Maar het is niets minder dan een echte oorlog. Het wordt de grootste Nederlandse overzeese gevechtsoperatie ooit, die in vier jaar tijd ruim 100.000 Indonesiërs en meer dan 6.000 Nederlandse militairen het leven zal kosten.

Joop Hueting
Verbraak interviewt onder anderen Joop Hueting, die in 1969 als eerste melding maakte van oorlogsmisdaden die Nederlanders hadden begaan. Het was het laatste interview met Hueting; hij overleed in november 2018.

Onze Jongens op Java is vanaf 21 november elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Vanaf dan is elke aflevering van Onze Jongens op Java terug te kijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Coen Verbraak interviewt Indië-veteranenen in nieuw programma Onze Jongens op Java of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV