Vanavond op tv: eerste aflevering Het Sinterklaasjournaal, start Synaps en meer

Vanavond op tv: eerste aflevering Het Sinterklaasjournaal, start Synaps en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 11 november

Kijktip :

Het Sinterklaasfeest komt eraan, en dat betekent dat ook Het Sinterklaasjournaal weer terugkeert op televisie. Vanavond is voor het eerst te zien hoe de Sint en zijn Pieten zich voorbereiden op 5 december. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 11 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Het Sinterklaasjournaal

NPO 3
NPO 3
18:00 uur

In een nieuw seizoen van Het Sinterklaasjournaal is het altijd weer de vraag of de Sint het wel voor elkaar krijgt om het feest in goede banen te leiden. Elke avond is er om 18:00 uur een nieuwe aflevering te zien, uiteraard gepresenteerd door Dieuwertje Blok, waarin je wordt bijgepraat over het wel en wee van de voorbereidingen op de intocht en pakjesavond. De landelijke intocht van dit jaar is komende zaterdag (16 november) vanaf 12:00 uur live te zien op NPO 3 en via Gids.tv.


Nieuw: Typisch Bellingwolde

NPO 2
NPO 2
19:20 uur

Ook het nieuwe programma Typisch Bellingwolde beleeft vanavond zijn première, op NPO 2. Het is een nieuw hoofdstuk in de Typisch-reeks, waarin de camera's gericht zijn op een markant plaatsje op het Nederlandse platteland. Dit keer zijn we te gast in Oost-Groningen, waar het uitgestrekte lintdorp Bellingwolde tegen de Duitse grens ligt. Veel inwoners zijn er geboren en getogen, maar er zijn ook veel mensen uit het westen gaan wonen vanwege de rust en ruimte.


Nieuw: Synaps

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Ook nieuw vanavond: het reportageprogramma Synaps, onderdeel van een onderzoeksjournalistiek platform van Sinan Can. Hij maakt samen met zijn team verhalen over het buitenland, en de eerste reportage gaat over Noord-Korea. Can heeft informatie in handen die nog nooit eerder naar buiten is gekomen, over hoe hoofdstad Pyongyang volledig in dienst staat van dictator Kim Jong-un. Can spreekt in Zuid-Korea met mensen die ontsnapt zijn aan het regime van de Grote Leider.


Docu: vervolg De Slag om Libanon

NPO 2
NPO 2
21:00 uur

Eerder dit jaar maakte programmamaker Danny Ghosen het tweeluik De Slag om Libanon. Nu heeft hij halsoverkop besloten daar een extra episode aan toe te voegen, vanwege de ontwikkelingen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden in het land. Het is volledig platgelegd en het toneel van massale protesten tegen de zittende regering. Eindelijk worden ze hierbij niet geremd door hun politieke en religieuze stromingen. Waarom doen de verschillen er nu niet meer toe?


Slot: Ellie in de handel

NPO 3
NPO 3
21:25 uur

Naast een aantal nieuwe programma's is vanavond ook de laatste aflevering van Ellie in de handel te zien, op NPO 3. Na zich eerder gericht te hebben op zaken als namaakkleding en handel in medicijnen, richt Ellie Lust dit keer haar pijlen op de illegale sigarettenhandel. Zelfs in Nederland neemt het aantal fabriekjes waarin de illegale sigaretten worden geproduceerd schrikbarend toe. Deze namaaksigaretten vaak nóg giftiger zijn dan gewone sigaretten.


Nieuw: Hotel Athene

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

Tot slot is de nieuwe documentaireserie Hotel Athene vanaf 22:55 uur te zien op NPO 2. Hierin volgen we Ingeborg Beugel, die op ontdekkingsreis door Griekenland gaat - het land waar ze al jaren woont en werkt. Het populaire vakantieland heeft van alle Europese landen het ergst geleden onder de crisis, maar er zijn nog altijd veel vragen. Is die crisis wel echt voorbij? En hoe staat het eigenlijk met die andere crisis die het land teistert, de vluchtelingencrisis?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: eerste aflevering Het Sinterklaasjournaal, start Synaps en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV