Geschiedenisserie War Junk gaat dinsdag van start op National Geographic

Geschiedenisserie War Junk gaat dinsdag van start op National Geographic
Unieke kijk op grote veldslagen

Kijktip :

Vanaf dinsdag 12 november is de nieuwe geschiedenisserie War Junk te zien op National Geographic. Hierin wordt op een nieuwe manier gekeken naar beroemde en grote veldslagen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In de eerste aflevering: de Slag om Ieper.

Tweede slag
Filmmaker en geschiedenisfanaat Wayne Abbott gaat samen met professor David O'Keefe naar de plekken waar de grootste veldslagen uit de recente geschiedenis werden uitgevochten. In het Vlaamse Ieper vonden in oktober en november 1914 de eerste grote veldslagen van de Eerste Wereldoorlog plaats, maar het duo richt zich in deze eerste aflevering vooral op de Tweede Slag om Ieper (1915).

Somme
Direct na de eerste aflevering is ook de tweede aflevering te zien, vanaf 22.00 uur. Hierin bespreken Abbott en O'Keefe de Slag om Somme, één van de beroemdste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog. Hij begon op 1 juli 1916 en zou uiteindelijk ruim vijf maanden duren. De veldslagen worden onder de loep genomen aan de hand van bijzondere relikwieën - van uitgebrande tanks tot kogelhulzen - en gebouwen.

De nieuwe geschiedenisserie War Junk is vanaf dinsdag 12 november wekelijks om 21.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier waar je National Geographic kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geschiedenisserie War Junk gaat dinsdag van start op National Geographic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV