Prachtige dramafilm Unbroken vanavond te zien op SBS 9

Prachtige dramafilm Unbroken vanavond te zien op SBS 9
Waargebeurd oorlogsverhaal

Kijktip :

Angelina Jolie is één van de grootste vrouwelijke filmsterren van de afgelopen twintig jaar, maar in recentere jaren legt ze zich ook toe op het regisseren van films. Dat leverde onder meer het prachtige Unbroken op, vanavond te zien op SBS 9. Je kunt Unbroken ook kijken via Pathé Thuis, iTunes en meer.

Het verhaal
Unbroken vertelt het waargebeurde verhaal van hardloper Louis Zamperini (gespeeld door Jack O'Connell), die de Verenigde Staten vertegenwoordigt op de Olympische Spelen van 1936. Zeven jaar later is hij verwikkeld in de Tweede Wereldoorlog. Hij is gestationeerd aan het front in Azië, waar hij na een bombardementsmissie op Japanse doelen ternauwernood weet te ontsnappen uit zijn neerstortende vliegtuig. Samen met twee andere crewleden overleeft hij 47 dagen op zee, maar ook daarna is redding nog ver weg: hij belandt in een Japans krijgsgevangenenkamp.

Oscarnominaties
De film Unbroken is een gevalletje "ongelooflijk, maar waar", want niemand had zo'n bizar levensverhaal kunnen verzinnen als dat van Louis Zamperini. Naast Jack O'Connell vertolken ook Domhnall Gleeson en Garrett Hedlund twee prachtige hoofdrollen. Als actrice won regisseuse Jolie ooit een Oscar voor Girl, Interrupted (1999), en ook haar film Unbroken kreeg drie Oscarnominaties: voor Beste Geluid en Geluidseffecten, en eentje voor de briljante cinematograaf Roger Deakins (The Shawshank Redemption, Fargo, No Country for Old Men, Blade Runner 2049).

De film Unbroken (2014) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op dinsdag 7 januari om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige dramafilm Unbroken vanavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV