Tweede deel documentaire Turks fruit zie je woensdag op NPO 2

Tweede deel documentaire Turks fruit zie je woensdag op NPO 2
Hoe kwam de film tot stand?

Kijktip :

De roman Turks fruit van Jan Wolkers bestaat vijftig jaar, en dat wordt door NPO 2 gevierd met een tweedelige documentaire. Afgelopen woensdag (6 november) was het eerste deel te zien, morgen (woensdag 13 november) wordt deel twee uitgezonden.

Film
In deel één werd de impact en invloed van de roman van Wolkers behandeld, en in deel twee wordt de focus verplaatst naar de film. Paul Verhoeven regisseerde het controversiële meesterwerk dat in 1973 uitkwam en veel stof deed opwaaien - niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Arnon Grunberg presenteert deze documentaire en spreekt met direct betrokkenen.

Rutger Hauer
Toen Turks fruit (de film) in de bioscoop verscheen, zorgde het voor lange rijen bij de bioscopen - en nog altijd is het de best bezochte Nederlandse film aller tijden. Dat was mede te danken aan de charismatische hoofdrolspelers, Monique van de Ven en de dit jaar overleden Rutger Hauer. Van de Ven is één van de betrokkenen die over de film vertelt, naast Paul Verhoeven en Gerard Soeteman.

Het tweede deel van de documentaire 50 jaar Turks Fruit is op woensdag 13 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire 50 jaar Turks Fruit terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tweede deel documentaire Turks fruit zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen