Heftige docu Ik ben er even niet woensdag te zien op NPO 2

Heftige docu Ik ben er even niet woensdag te zien op NPO 2
Wat voel je bij een absence ervaring?

Kijktip :

Morgen (woensdag 13 november) is de heftige en bijzondere documentaire Ik ben er even niet te zien op NPO 2, waarin regisseur Maartje Nevejan onderzoekt wat er met je gebeurt bij een absence ervaring, waarbij je even helemaal wegvalt.

Epilepsie
Een absence ervaring is een vorm van epilepsie waarbij je in een bijna catatonische staat terecht lijkt te komen - je bent volledig onbereikbaar voor de mensen om je heen. "Het is een soort kortsluiting waarbij je hersenen even op tilt slaan," vertelt een ervaringsdeskundige in de documentaire. Het bijzondere aan een absence ervaring is dat de patiënten plotseling hele andere dingen kunnen zien.

Wolf
Zo vertelt een vrouw dat ze tijdens zo'n ervaring plotseling een wolf voor zich zag. Doordat je tijdens deze momenten dingen ziet die anderen niet zien, voelen mensen die aan absence ervaringen lijden zich vaak onbegrepen door de buitenwereld. Regisseur Nevejan probeert het gevoel van een absence ervaring over te brengen op de kijker door middel van associatieve en visuele prikkels.

De documentaire Ik ben er even niet is op woensdag 13 november om 22.55 uur te zien op NPO 2. Lees hier waar je de documentaire Ik ben er even niet nog meer kunt kijken.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu Ik ben er even niet woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen