Recensie: Frozen 2 brengt opnieuw wauw-factor

Recensie: Frozen 2 brengt opnieuw wauw-factor
IJskoude én hartverwarmende taferelen in beste Disney-sequel tot nu toe

Film :

Vanaf donderdag 20 november draait de nieuwe film Frozen 2 in de Nederlandse bioscopen. Gezien de historie van Disney-sequels kunnen we niet spreken van een goed huwelijk, maar gaat deze fan favorite de vloek verbreken? Lees hier de filmrecensie van de film Frozen 2

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Elsa's krachten
Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren, nu is het hopen dat ze genoeg zijn...

recensie-frozen-2.jpg

Beoordeling van Gids.tv
Walt Disney Animation en sequels: dat is niet per se een goed huwelijk. Na een lange periode van 'cheapquels' (direct naar dvd en videoband) en een periode zonder sequels is de eerste klapper nu eindelijk aan de beurt. En wat voor een: eigenlijk doet Frozen 2 bijna alles beter dan zijn voorganger. De verhaallijnen zijn rijker, dialogen groter en beter, de animatie is nog veel beter dan in 2013. Een nieuwe 'Let It Go' is in de vorm van de song 'Into the Unknown' is ook aanwezig. De soundtrack in zijn algemeen is ook weer fenomenaal, net als in het origineel. Al blijven de oplossingen in deze film ook weer wat plotseling en zelfs wat onrealistisch. Dat zien we vanwege de enorme wauw-factor van deze film toch een beetje door de vingers: drie en een halve ster voor deze prachtige animatiefilm.

Cast
Naast Kristen Bell (The Good Place) en Idina Menzel (Uncut Gems) spelen ook Josh Gad (Beauty and the Beast), Sterling K. Brown (The Predator) en Evan Rachel Wood (Into the Forest) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris Buck en Jennifer Lee (Frozen).

Frozen 2 is vanaf 20 november 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Animatie, Familie. Tijdsduur: 103 minuten.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Frozen 2 brengt opnieuw wauw-factor of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen