Laatste aflevering Broeders in Berlijn donderdag te zien op NPO 2

Laatste aflevering Broeders in Berlijn donderdag te zien op NPO 2
Maarten en Vincent van Rossem ontdekken Duitse hoofdstad

Kijktip :

Vanwege het jubileum van de val van de Berlijnse Muur, dit jaar dertig jaar geleden, maakten Maarten van Rossem en zijn broer Vincent de geschiedenisserie Broeders in Berlijn. De laatste aflevering is donderdag te zien op NPO 2.

Holocaustmonument
In deze laatste aflevering bezoeken de gebroeders Van Rossem onder meer het Holocaustmonument, een stille getuige van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, dat in 2005 werd geplaatst. Ook staan ze in de East Side Gallery stil bij de communistische dictatuur. Op deze bijzondere plekken proberen de 'Berliners' het verleden achter zich te laten en vooruit te blikken op de toekomst. En die toekomst is in volle gang, gezien de hypermoderne gebouwen die op de plek van de Muur verrijzen.

Van straatarm naar steenrijk
De Van Rossems spreken met een projectontwikkelaar die opgroeide in Oost-Duitsland en nog altijd een overtuigd aanhanger van het communisme is. Hij had na de Duitse hereniging geen rooie cent, maar is nu steenrijk. Staat hij symbool voor de toekomst van Berlijn? Misschien begon die toekomst van Berlijn al in het verleden, in de jaren twintig van de vorige eeuw, toen de Duitse hoofdstad het Europese epicentrum van architectuur, cultuur en wetenschap was.

De laatste aflevering van Broeders in Berlijn is op donderdag 14 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Broeders in Berlijn terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Broeders in Berlijn donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV