Top 5 Sinterklaasfilms om de intocht van de Goedheiligman groots te vieren

Top 5 Sinterklaasfilms om de intocht van de Goedheiligman groots te vieren
Met De brief voor Sinterklaas en nog veel meer

Kijktip :

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover. Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 16 november aan in Nederland. Om deze feestelijke traditie groots te vieren heeft Gids.tv de leukste Sinterklaasfilms op een rij gezet.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. De Brief voor Sinterklaas (2019)
Donkere wolken pakken zich samen als blijkt dat de intocht van Sinterklaas in gevaar is. Door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Hoe gaat de Sint dit oplossen? Deze splinternieuwe film is nu in de bioscoop te zien, met niemand minder dan acteur Bram van der Vlugt in de hoofdrol. Lees hier meer over de film De Brief voor Sinterklaas.

2. Waar is het grote boek van Sinterklaas? (2019)
Guus Blik (Carlo Boszhard) is de baas van de grootste speelgoedfabriek van het land. Hij vindt het absurd dat Sinterklaas speelgoed 'gratis' weggeeft aan de kinderen. Hij besluit het boek van de Sint te stelen, met alle gevolgen van dien. Deze nieuwe film is nu in de bioscoop te zien, met een glansrol van Boszhard. Lees hier meer over de film Waar is het grote boek van Sinterklaas?.

3. Waar is het paard van Sinterklaas? (2007)
Het jonge Chinese meisje Winky kan haar geluk niet op! Ze mag voor Amerigo zorgen, het paard van Sinterklaas. Als op een boze dag dit prachtige paard wegloopt, zijn de problemen niet te overzien. Lees hier waar je de film Waar is het paard van Sinterklaas? nog meer kunt streamen.

4. Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer (2017)
Nóg een film met het prachtige witte paard Amerigo in de hoofdrol, waarin het schitterende dier een hoefijzer verliest. Het paard van Sinterklaas heeft echter geen normale hoefijzers, maar gouden. Zonder deze magische hoefijzers kan hij de daken niet op. Lees hier waar je de film Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer nog meer kunt streamen.

5. Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht (2018)
De verwende Floor vraagt aan haar enorm rijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. Zal deze brute ontvoering er voor zorgen dat pakjesavond niet door kan gaan? Lees hier waar je de film Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht nog meer kunt streamen.

Carlo Boszhard en Irene Moors in de film 'Waar is het Grote Boek van Sinterklaas'

De intocht van Sinterklaas 2019 in Apeldoorn is op zaterdag 16 november vanaf 12.00 uur te zien op NPO 3. Ook zal er een livestream van de intocht te vinden zijn op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV