HBO serie-recensie: His Dark Materials is voor fantasy-fans een must-see

HBO serie-recensie: His Dark Materials is voor fantasy-fans een must-see
Prachtige serie met Dafne Keen en James McAvoy

Film :

Sinds vorige week is de nieuwe serie His Dark Materials te zien op BBC One en HBO. De donkere dagen breken weer aan, bij uitstek zeer geschikt om deze bijzondere fantasyserie te checken. Wie de film The Golden Compass nog kan herinneren, weet exact wat je te wachten staat. Lees hier de recensie van de eerste afleveringen van His Dark Materials.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Magische wereld
In deze serie volgen we het meisje Lyra, die opgroeit in een andere wereld dan de onze. Ze woont in een bijzondere wereld waarin iedereen een Daemon heeft, een soort zielsverwant in de vorm van een dier. Als een vriendje van haar verdwijnt, gaat ze naar hem op zoek. Een zoektocht die haar naar de Noordpool brengt en onder meer langs heksen en pratende ijsberen voert.

De gepantserde beer in de serie 'His Dark Materials'

Beoordeling van Gids.tv
De eerste aflevering begint met het voorstellen van de karakters, en laat je voelen dat er iets veel groters aanstaande is, vol duisternis en gevaar. Deze serie bevat veel visuele eye-candy waarin mens en dier (of Daemons, zoals ze officieel heten) centraal staan. Tussen de special effects door schittert de fenomenale cast, met onder anderen de jonge actrice Dafne Keen (Logan), die de hoofdrol vertolkt. Wel moet je kunnen accepteren dat dieren in de deze wereld kunnen praten, wat iets weg heeft van de beroemde Harry Potter-films. Perfect voor de donkere dagen, want de sfeervolle, koude duisternis spat van je scherm. Met een IMDb-score van maar liefst 8,4 en het tweede seizoen in aantocht is dit een dikke aanrader.

Cast
Naast Dafne Keen (Ana) en James McAvoy (Split) zijn ook Ruth Wilson (Saving Mr. Banks) en Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door onder anderen Jamie Childs (Doctor Who).

His Dark Materials wordt elke zondag op BBC One uitgezonden en de 8 nieuwe afleveringen (elke week 1) is elke dinsdag te zien via Ziggo Movies & Series.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV