Heftige docu Louis Theroux: Mothers on the Edge zie je vrijdag op NPO 3

Heftige docu Louis Theroux: Mothers on the Edge zie je vrijdag op NPO 3
Jonge moeders met psychologische problemen

Kijktip :

Morgen (vrijdag 15 november) is er opnieuw een onthullende en heftige documentaire van de Britse filmmaker Louis Theroux te zien op NPO 3: Mothers on the Edge. Dit keer gaat hij langs bij jonge, kersverse moeders die psychologische problemen hebben.

Stress
Theroux gaat langs bij twee gespecialiseerde klinieken, die de moeders samen met hun baby's hebben opgenomen. Want hoewel zwangerschap en moederschap vaak worden beschouwd als de gelukkigste tijd in het leven van een vrouw, heeft het bij deze moeders heel anders uitgepakt: ze zitten in een periode van extreme stress en psychiatrische problemen. Ongeveer één op de vijf moeders ervaart psychische problemen in het eerste jaar na de geboorte van hun kind.

Ernstige aandoeningen
Theroux volgt de patiënten en hun families tijdens hun periode in het ziekenhuis, maar ook thuis, waar de vrouwen herstellen van hun psychische klachten. Hij ontdekt dat sommige moeders zeer ernstige aandoeningen over houden aan het moederschap, zoals depressie, angst en zelfs psychoses - allemaal veroorzaakt door de geboorte of de spanning van het moederschap. Ook probeert hij te onderzoeken waar de recente crisis vandaan komt.

De documentaire Louis Theroux: Mothers on the Edge is op vrijdag 15 november om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Louis Theroux: Mothers on the Edge terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu Louis Theroux: Mothers on the Edge zie je vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV