Zesde aflevering Verborgen verleden van Nederland: Oude Haven van Rotterdam

Zesde aflevering Verborgen verleden van Nederland: Oude Haven van Rotterdam
Waldemar Torenstra bezoekt historische grond

Kijktip :

Deze vrijdag (15 november) ontdekt presentator Waldemar Torenstra opnieuw een bijzondere plek in Nederland, namelijk de Oude Haven van Rotterdam. Welke verhalen herbergt deze historische plaats en de directe omgeving ervan?

Duitse soldaten
Bij de Oude Haven komen het heden en verleden van Rotterdam bijeen, want op deze plek is de stad ontstaan én verwoest. Het bombardement van de Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen duidelijk nagelaten in deze omgeving. Torenstra hoort het verhaal van een vrouw die als jong meisje het bombardement van dichtbij heeft meegemaakt: in een schuilkelder zongen Duitse soldaten liedjes met haar, zodat ze het lawaai niet hoorde.

Eerste wolkenkrabber
Het Witte Huis (nee, niet de residentie van de Amerikaanse president!) is behouden gebleven, en dat is bijzonder. Het is namelijk de eerste wolkenkrabber van Europa, en tijdens de Eerste Wereldoorlog was het het epicentrum van de spionage en contraspionage die de Duitsers en Engelsen tegen elkaar voerden. Torenstra krijgt ook het verhaal van Kaat Mossel te horen, en hij ontdekt dankzij een nazaat van Kaat waarom ze zo'n heldin voor Rotterdam is.

De vijfde aflevering van Verborgen verleden van Nederland over de Oude Haven van Rotterdam is op vrijdag 15 november om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Verborgen verleden van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zesde aflevering Verborgen verleden van Nederland: Oude Haven van Rotterdam of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV