Stijlvolle thriller The Ghost Writer vanavond te zien op Canvas

Stijlvolle thriller The Ghost Writer vanavond te zien op Canvas
Strakke spanning van regisseur Roman Polanski

Kijktip :

De laatste jaren lijkt David Fincher het patent te hebben op een loeispannende, superstrakke thriller door films als Se7en, The Girl with the Dragon Tattoo en Gone Girl. Roman Polanski kan er echter ook wat van, zoals blijkt uit The Ghost Writer. De film is vanavond te zien op Canvas, maar je kunt 'm ook streamen via Netflix, iTunes en meer.

Het verhaal
We maken aan het begin kennis met een succesvolle, naamloze ghostwriter (gespeeld door Ewan McGregor), die de kans van zijn leven krijgt: de memoires van de controversiële ex-premier van Groot-Brittannië, Adam Lang (Pierce Brosnan), op papier zetten. De zaken lijken echter niet helemaal in de haak, want de vorige ghostwriter is op mysterieuze wijze aan zijn einde gekomen. Ondertussen staat Lang volop in de spotlights, want tijdens zijn premierschap werden er terroristen op illegale wijze uitgeleverd aan de CIA. De schrijver ontdekt langzamerhand steeds meer duistere geheimen.

Superstrak
In het thrillergenre zijn er diverse substijlen aan te wijzen, van rauwe en grimmige thrillers tot strakke, stijlvolle producties. The Ghost Writer valt duidelijk in die laatste categorie: luxueuze, moderne locaties, steriel camerawerk, mannen in pakken en vrouwen in mantelpakjes, enzovoort. Bovendien past The Ghost Writer perfect op een gure vrijdagavond in november, want ook in deze film valt de duisternis vroeg in en slaan de wind en regen de personages om de oren. Geweldig werk van de even controversiële als briljante regisseur Roman Polanski (Rosemary's Baby, The Pianist, Chinatown).

De film The Ghost Writer (2010) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 15 november om 21.20 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Stijlvolle thriller The Ghost Writer vanavond te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV