Speciale Sinterklaas-uitzending van Nederland op film zaterdag op NPO 2

Speciale Sinterklaas-uitzending van Nederland op film zaterdag op NPO 2
Het kinderfeest door de jaren heen

Kijktip :

Morgen (zaterdag 16 november) komt Sinterklaas weer aan in Nederland, in Apeldoorn om precies te zijn. De afgelopen jaren is het Sinterklaasfeest drastisch veranderd door de Zwarte Piet-discussie, maar hoe vierden we het vroeger? Dat is te zien in een speciale aflevering van Nederland op film.

Intocht en thuis
De landelijke Sinterklaasintocht wordt al jaren op film vastgelegd door de publieke omroep, maar ook talloze lokale intochten werden door amateurfilmers in beeld gebracht. Bij het bekijken van die beelden is te zien hoe het feest door de jaren heen veranderd is, zowel op het gebied van intochten als de manier waarop het thuis, tijdens Pakjesavond, wordt gevierd.

Veranderingen
Het Sinterklaasfeest is bij veel Nederlanders de meest geliefde traditie van het jaar, maar die traditie heeft in de loop der tijd veel veranderingen ondergaan. Van de rollen die Sint en Piet vervullen tot de manier waarop het feest werd gevierd en van de uitbundigheid van het feest tot de manier waarop Pakjesavond de standaard werd. Al deze aspecten komen voorbij in de beelden van amateurfilmers.

De speciale Sinterklaas-uitzending van Nederland op film is op zaterdag 16 november om 21.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Nederland op film terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Speciale Sinterklaas-uitzending van Nederland op film zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV