Nacht van de Popmuziek 2019 zie je zaterdag op NPO 3

Nacht van de Popmuziek 2019 zie je zaterdag op NPO 3
Met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis

Kijktip :

Op zaterdag 16 november is het weer tijd voor het jaarlijkse feestje voor de muziekliefhebber: de Nacht van de Popmuziek. Opnieuw zullen Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman je weer verblijden met bijzondere muziekfragmenten.

Uniek materiaal
Het gaat vaak om uniek, nog nooit eerder vertoond materiaal van live-optredens van beroemde artiesten, die uit de archieven zijn opgeduikeld. Dit jaar is er onder meer aandacht voor de Amerikaanse rockband KISS, die bezig is aan hun afscheidstournee en in ons land vooral bekend door de grote hit 'I Was Made for Lovin' You' (1979). Ook is er een bijzonder optreden van Sinéad O'Connor te zien, waarin ze zichzelf begeleidt op haar akoestische gitaar.

Opvallende samenwerking
Dat is echter nog lang niet alles: gedurende de drie uur durende uitzending is er ook aandacht voor de dit jaar overleden Mark Hollis, de frontman van de ultieme 80's-band Talk Talk ('It's My Life', 'Such a Shame', 'Life's What You Make It'). Verder komt er een opvallende samenwerking tussen Bruce Hornsby en Bonnie Raitt voorbij, evenals de dichter/muzikant/schrijver Gil Scott-Heron. Via live.ntr.nl kunnen kijkers een nummer aanvragen, reageren op de uitzending, achtergrondinformatie vinden en extra videomateriaal bekijken.

De veertiende editie van de Nacht van de Popmuziek is op zaterdag 16 november om 23.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de Nacht van de Popmuziek 2019 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nacht van de Popmuziek 2019 zie je zaterdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV