Ontroerende topfilm Selma vanavond te zien op NPO 2

Ontroerende topfilm Selma vanavond te zien op NPO 2
Het verhaal van Martin Luther King

Kijktip :

Regisseuse Ava DuVernay maakte dit jaar furore met haar miniserie When They See Us, maar ze heeft al meer pareltjes op haar naam staan. Voorbeelden: de documentaire 13th én de prachtige film Selma, die vanavond (16 november) op NPO 2 te zien is. Je kunt Selma ook streamen via Videoland, iTunes en meer.

Het verhaal
In de film Selma wordt een deel van het leven van de zwarte burgerrechtenactivist Martin Luther King belicht. De film omspant drie tumultueuze maanden in het jaar 1965. In de zuidelijke staat Alabama eist de Afro-Amerikaanse bevolking stemrecht voor minderheden. De zaak loopt steeds verder uit de hand, met als climax de met grof geweld neergeslagen protestmars van het plaatsje Selma naar Montgomery. Martin Luther King besluit het er niet bij te laten zitten, en hij organiseert één van de grootste protestmarsen ooit.

Indrukwekkend
Hier in Nederland is het soms moeilijk in te schatten hoe het in de Verenigde Staten gesteld was met de discriminatie van de zwarte bevolking, maar films als Selma maken dat op indrukwekkende én pijnlijke wijze duidelijk. Gelukkig maakt DuVernay er geen overdreven zielig verhaal van, maar focust ze zich op de heldendaden van King en de zijnen. De hoofdrol wordt fenomenaal neergezet door David Oyelowo, en ook Carmen Ejogo zet een puike prestatie neer als de vrouw van King. In de bijrollen zien we geweldige acteurs als Tom Wilkinson, Cuba Gooding, jr., Tim Roth en zelfs Oprah Winfrey.

De film Selma (2014) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 16 november om 23.35 uur te zien op NPO 2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende topfilm Selma vanavond te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier