Nieuwe docuserie Chinese dromen vanaf zondag te zien op NPO 2

Nieuwe docuserie Chinese dromen vanaf zondag te zien op NPO 2
Ruben Terlou reist door China

Kijktip :

In de nieuwe documentaireserie Chinese dromen, vanaf zondag 17 november wekelijks te zien op NPO 2, reist filmmaker en Chinakenner Ruben Terlou door het immense Aziatische land. Welke dromen heeft de Chinese bevolking?

Nachtmerrie
Terlou reist dit keer kriskras door China, waar hij in vloeiend Mandarijn openhartige gesprekken heeft met de lokale inwoners. Ze hebben allemaal verschillende dromen over de toekomst: van hun kinderen, hun land en de liefde. De invloed van het leiderschap van Xi Jinping wordt zichtbaar, en het is duidelijk dat sommige dromen uit elkaar spatten of zelfs kunnen veranderen in een nachtmerrie.

Kinderen
In de eerste aflevering van Chinese dromen onderzoekt Terlou de toekomst van het Chinese kind. Er zijn weinig landen ter wereld zo geobsedeerd door de toekomst van hun kinderen als China. Aan de oostkust, waar de gezinnen meer geld hebben, proberen ouders er alles aan te doen hun kinderen een zo goed mogelijke toekomst te bieden. Ook ontmoet Terlou ouders die vanwege de eenkindpolitiek maar één kind mochten krijgen, en dat door het noodlot verloren.

De nieuwe documentaireserie Chinese dromen is vanaf zondag 17 november vier zondagen om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Chinese dromen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Chinese dromen vanaf zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV