Unieke horrorfilm The Cabin in the Woods zie je maandag op RTL 7

Unieke horrorfilm The Cabin in the Woods zie je maandag op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Op maandag 12 april is de heerlijke en unieke horrorfilm The Cabin in the Woods te zien op RTL 7. Een op het eerste oog doorsnee productie, maar de film neemt ondertussen alle clichés van het genre op de hak. Je kunt The Cabin in the Woods streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
The Cabin in the Woods begint met een vast gegeven uit veel horrorfilms: vijf jonge twintigers besluiten een weekend in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. De alarmbellen gaan bij de kijker natuurlijk al rinkelen, maar het groepje denkt dat ze en onbezorgd weekend tegemoet gaan. Algauw wordt dan ook duidelijk dat de vijf - drie mannen en twee vrouwen - meer op hun bordje krijgen dan alleen een idyllisch uitje. Wanneer ze (dom, dom, dom!) een spreuk uit een oud boek hardop voorlezen, leidt dit tot dood en verderf.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Als je de omschrijving leest, denk je in eerste instantie niet aan een hilarische film. En dat is het ook niet, want op horrorgebied scoort The Cabin in the Woods veel punten. Wanneer je iets meer afstand van het verhaal neemt, zie je echter hoe alle clichés uit het horrorgenre op hilarische wijze op de hak worden genomen - resulterend in een climax waarin zo'n beetje elk 'angstwezen' zijn opwachting maakt. Deze climax is bovendien zó over de top, dat je wel in lachen uit moet barsten. In leuke bijrollen zien we bovendien fantastische acteurs als Richard Jenkins en Sigourney Weaver.

Cast
Naast Kristen Connolly (Revolutionary Road) en Chris Hemsworth (Avengers: Endgame) zijn ook Anna Hutchison (Vengeance: A Love Story) en Fran Kranz (Matchstick Men) te zien in The Cabin in the Woods. Deze film is geregisseerd door Drew Goddard (Bad Times at the El Royale).

De film The Cabin in the Woods (2012) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op maandag 12 april om 23.00 uur te zien op RTL 7. Genre: comedy, horror. Speelduur: 95 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Unieke horrorfilm The Cabin in the Woods zie je maandag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier