Geweldige horrorfilm The Cabin in the Woods woensdag te zien op RTL 7

Geweldige horrorfilm The Cabin in the Woods woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Op woensdag 19 augustus is de heerlijke horrorfilm The Cabin in the Woods te zien op RTL 7. Een op het eerste oog doorsnee productie, maar de film neemt ondertussen alle clichés van het genre op de hak. Je kunt The Cabin in the Woods streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Het verhaal
The Cabin in the Woods begint met een vast gegeven uit veel horrorfilms: vijf jonge twintigers besluiten een weekend in een afgelegen hut te spenderen, midden in het bos. De alarmbellen gaan bij de kijker natuurlijk al rinkelen, maar het groepje denkt dat ze en onbezorgd weekend tegemoet gaan. Algauw wordt dan ook duidelijk dat de vijf - drie mannen en twee vrouwen - meer op hun bordje krijgen dan alleen een idyllisch uitje. Wanneer ze (dom, dom, dom!) een spreuk uit een oud boek hardop voorlezen, leidt dit tot dood en verderf.

Hilarisch
Als je de omschrijving leest, denk je in eerste instantie niet aan een hilarische film. En dat is het ook niet, want op horrorgebied scoort The Cabin in the Woods ook veel punten. Wanneer je iets meer afstand tot het verhaal neemt, zie je echter hoe alle clichés uit het horrorgenre op hilarische wijze op de hak worden genomen - resulterend in een climax waarin zo'n beetje elk 'angstwezen' zijn opwachting maakt. Er zijn bovendien heerlijke bijrollen van veteranen als Richard Jenkins en Sigourney Weaver.

De film The Cabin in the Woods (2012) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op woensdag 19 augustus om 22.15 uur te zien op RTL 7.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Geweldige horrorfilm The Cabin in the Woods woensdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen