Prachtige muziekdocu Oasis: Supersonic vanavond te zien op NPO 3

Prachtige muziekdocu Oasis: Supersonic vanavond te zien op NPO 3
De vroege jaren van Oasis

Kijktip :

De Britse band Oasis - gevormd rond de broertjes Liam en Noel Gallagher - veroverde in de jaren negentig de hele wereld met hun geweldige muziek. De geweldige documentaire Oasis: Supersonic laat zien hoe ze uitgroeiden tot wereldsterren. Je kunt de docu ook streamen via Netflix, iTunes en meer.

'Wonderwall'
De documentaire is vernoemd naar Oasis' eerste hitje 'Supersonic' (1994), die de 31ste plaats haalde in de Britse Top 40. Vooral in eigen land scoorden ze daarna hit na hit, met klassiekers als 'Live Forever', 'Some Might Say', 'Don't Look Back in Anger', 'All Around the World', 'Lyla' en natuurlijk hun grootste wereldwijde meezinger: 'Wonderwall'. Er zijn maar weinig mensen die het refrein van dit iconische nummer niet kennen.

Beginjaren
De documentaire Oasis: Supersonic volgt de band in de beginjaren, de periode 1991-1996. Aan het begin van de jaren negentig kwam de band bij elkaar, en in 1996 werden de eerste vijf jaar afgesloten met monsterconcerten in Knebworth - op het hoogtepunt van hun roem. De documentaire toont zeldzaam en niet eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews met de inmiddels gebrouilleerde broers Noel en Liam Gallagher.

De documentaire Oasis: Supersonic (2016) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op zondag 17 november om 23.35 uur te zien op NPO 3.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocu Oasis: Supersonic vanavond te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV