Bijzondere docu De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw maandag op NPO 2

Bijzondere docu De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw maandag op NPO 2
Tim Krabbé bezocht Ferdi Elsas

Kijktip :

Op maandag 18 november is de opmerkelijke documentaire De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw te zien op NPO 2. De docu vertelt het verhaal van de bezoeken die schrijver Tim Krabbé bracht aan Ferdi Elsas, de moordenaar van Ahold-directeur Gerrit Jan Heijn.

Ontvoering
Het was groot nieuws in 1987: Ahold-topman Gerrit Jan Heijn werd ontvoerd uit zijn villa in Bloemendaal. De ontvoerder was de werkloze ingenieur Ferdi Elsas (1942-2009). Hij schoot de directeur al binnen een paar uur dood, maar hield lang de schijn op dat Heijn nog in leven was. Na zijn arrestatie werd Elsas veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf en tbs.

Bezoek
Schrijver Tim Krabbé bezocht Elsas veertien jaar lang in zijn cel, en met de hulp van hem en zijn vrouw Els noteerde hij alle details over de moord en het gezinsleven van Elsas. Dit resulteerde uiteindelijk in het boek Vrienden, een kroniek. Ook Twan Huys bezocht Elsas regelmatig in de gevangenis. Krabbé en Huys vertellen in deze docu over Ferdi E., de moord op Heijn en zijn gezin.

De documentaire De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw is op maandag 18 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bijzondere docu De schrijver, de moordenaar en zijn vrouw maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV