Eerste deel Harry Potter and the Deathly Hallows maandag te zien op Net 5

Eerste deel Harry Potter and the Deathly Hallows maandag te zien op Net 5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

In het laatste boek van de Harry Potter-reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows (in Nederland uitgebracht als Harry Potter en de Relieken van de Dood) gebeurde zó veel dat besloten werd er twee films van te maken. Het eerste deel is maandag te zien op Net5. Je kunt Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
De eindstrijd gaat echter beginnen, en Harry, Ron en Hermelien besluiten niet terug te gaan naar Zweinstein voor hun laatste schooljaar. In plaats daarvan beginnen ze aan een levensgevaarlijke missie om de overgebleven Gruzielementen (stukjes van de ziel van Voldemort) te vernietigen. Ze kunnen niet terugvallen op professor Perkamentus en zijn op zichzelf aangewezen, en dat leidt zo nu en dan tot behoorlijke wrevel tussen de vrienden. Ondertussen hebben de Dooddoeners, aanhangers van Voldemort, het Ministerie van Toverkunst en Zweinstein overgenomen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In vergelijking met de eerdere films uit de Potter-filmreeks bevat Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 relatief weinig spektakel. De nadruk ligt hier meer op de ontwikkeling van Harry, Ron en Hermelien en hun soms vruchteloze zoektocht naar de Gruzielementen. Eindelijk draait het eens écht om het acteerwerk van Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson, en ze doen het gelukkig uitstekend. Toch is geen Potter-film compleet zonder een aantal spektakelscènes, en die zijn er gelukkig ook.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Now You See Me 2), Rupert Grint (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en Emma Watson (Little Women) zijn ook Helena Bonham Carter (Enola Holmes), Michael Gambon (Judy) en Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Yates.

De film Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 (2010) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op maandag 23 november om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: fantasy. Speelduur: 146 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eerste deel Harry Potter and the Deathly Hallows maandag te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV