Geweldige oorlogsfilm Fury dinsdag 22 september te zien op RTL 7

Geweldige oorlogsfilm Fury dinsdag 22 september te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Enkele jaren nadat Brad Pitt een nazi-jager speelde in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (2009) vertolkte hij de hoofdrol in de prachtige en bloedstollend spannende oorlogsfilm Fury, dinsdag te zien op RTL 7. Je kunt Fury streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
We zijn in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog belandt, maar dat weten de hoofdpersonen in Fury nog niet. De geallieerden zijn inmiddels Duitsland binnen getrokken, maar bijten zich stuk op de krachtige, kolossale tanks die de nazi's ter beschikking hebben. De Amerikaanse tank 'Fury' boezemt de Duitsers echter angst in, want deze lijkt welhaast onverslaanbaar. Dat is voor een groot deel te danken aan het ijzersterke team van Don "Wardaddy" Collier (gespeeld door Pitt). Maar dan verliezen ze hun schutter tijdens een gevecht, en is opeens alles anders.

Spanning
De film Fury kan zich wellicht niet meten met iconische WOII-films als Patton (1970) of Saving Private Ryan (1998), maar aan de andere kant steekt hij ver boven de gemiddelde oorlogsfilm uit. Dat komt vooral door de ondraaglijke spanning die regisseur David Ayer weet op te roepen, het claustrofobische gevoel dat de binnenkant van de tank veroorzaakt en de geweldige rollen van Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal, Michael Peña en Jason Isaacs. Een moderne klassieker.

De film Fury (2014) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 22 september om 20.30 uur te zien op RTL 7.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geweldige oorlogsfilm Fury dinsdag 22 september te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV