Vanavond op tv: EK-kwalificatie Noord-Ierland - Nederland & Nacht van de Popmuziek

Vanavond op tv: EK-kwalificatie Noord-Ierland - Nederland & Nacht van de Popmuziek
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 november

Kijktip :

Nederland speelt vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland en kan zich direct kwalificeren voor het EK in 2020. De wedstrijd is live te volgen op NPO3. Voor de niet-voetbalfans is een documentaire over Sinterklaas op NPO2 of Wij Emigreren op SBS6 te zien. Daarnaast is het vandaag weer tijd voor de jaarlijkse Nacht van de Popmuziek. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Noord-Ierland - Nederland (EK-kwalificatie)

NPO 3
NPO 3
20:45 uur

Rechtstreeks verslag van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord-Ierland en Nederland.

In en tegen Noord-Ierland kan het Nederlands elftal het ticket voor het EK voetbal van komend jaar veiligstellen. Zaterdag 16 november wordt er om 20.45 uur afgetrapt in Belfast. De NOS doet live verslag op NPO 3 en online via een livestream bij Gids.tv


Nederland op film: Sinterklaas

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Vanavond is de sinterklaasaflevering uit de documentaireserie Nederland op film opnieuw te zien.

Amateurfilmers
Aan de hand van de video's die Nederlandse amateurfilmers maakten tijdens de sinterklaasviering thuis en tijdens de intocht van de Sint en zijn Pieten, wordt het verhaal van de viering van het feest in Nederland verteld.

Traditie
Voor veel Nederlanders is het sinterklaasfeest de meest geliefde traditie en dat is terug te zien aan de vele uren ingezonden amateurfilms. Het huiselijke geluk spat af van de super 8-films en de 16mm-films.

Pakjesavond
Ondertussen veranderde er veel in de loop der tijd: de rollen die Sint en Piet vervullen, de uitbundigheid van het feest, de manier waarop het feest wordt gevierd en hoe pakjesavond de standaard werd. Alle aspecten komen voorbij in de beelden die de amateurfilmers van Nederland maakten.


Wij Emigreren: camping in Frankrijk

SBS 6
SBS 6
21:35 uur

In deze aflevering van Wij Emigreren is te zien hoe Jacky en Sabrina Polderman een camping in Frankrijk beginnen.

Frankrijk
De familie uit het Brabantse Zegge, met drie kinderen en 41 dieren, wilde meer rust. Daarom zijn ze naar Montclera in de Lot in Frankrijk vertrokken. Hier hebben ze een camping overgenomen en in Frankrijk mogen de kinderen thuisonderwijs volgen.

Geweldig leven
Of ze een camping runnen nou zo leuk vinden weten ze niet, maar het leven in Frankrijk is geweldig. Jacky 'runt' de camping en Sabrina heeft haar oude beroep weer opgepakt en is een hondentrimsalon begonnen, die boven verwachting goed loopt.


Live: Nacht van de Popmuziek 2019

NPO 3
NPO 3
23:10 uur

In de dertiende Nacht van de Popmuziek is ruim drie uur lang bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers te zien.

Presentatie
Alleen maar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

KISS
In deze editie onder meer aandacht voor de band KISS, die bezig is aan hun afscheidstournee, en Sinéad O'Connor alleen met haar akoestische gitaar.

Unieke samenwerking
Ook staan we stil bij de dit jaar overleden Talk Talk-frontman Mark Hollis. Verder is er aandacht voor de unieke samenwerking tussen Bonnie Raitt en Bruce Hornsby en ten slotte de dichter/muzikant/schrijver Gil Scott-Heron.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: EK-kwalificatie Noord-Ierland - Nederland & Nacht van de Popmuziek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV