Vanavond op tv: Start documentaireseries Expedition With Steve Backshall, Chinese Dromen en meer

Vanavond op tv: Start documentaireseries Expedition With Steve Backshall, Chinese Dromen en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 november

Kijktip :

Twee documentaireseries zijn terug van weggeweest: Medialogica, die de publieke opinie onderzoekt, en Flying to the Ends of the Earth waarin Arthur Williams de meest afgelegen plekken ter wereld bezoekt. Ook gaan twee nieuwe series van start. In Chinese Dromen reist Ruben Terlou door China en in Expedition With Steve Backshall gaat Backshall naar de gevaarlijkste plekken ter wereld. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 17 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Expedition With Steve Backshall

Canvas
Canvas
20:10 uur

In de documentaireserie Expedition With Steve Backshall gaat Steve Backshall op pad om de gevaarlijkste gebieden van de wereld te verkennen. Hij heeft een team van professionals bij elkaar gezocht en samen gaan ze naar het Noordpoolgebied. Hij wil over de grootste fjord ter wereld kajakken. Als dit hem lukt, is Backshall de eerste die dit ooit heeft gedaan. Onderweg ziet hij met eigen ogen wat de klimaatopwarming doet met onze natuur. Niet alleen enorme ijsbergen, maar ook hongerige ijsberen zijn een gevaar tijdens deze tocht.


Nieuw: Chinese dromen

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Chinese Dromen is een nieuwe vierdelige documentaireserie waarin Ruben Terlou door China reist. Hij spreekt vloeiend Mandarijn en voert zo persoonlijke gesprekken met Chinezen die hij tijdens zijn reis ontmoet. Deze China-expert praat met deze mensen over hun dromen. Over hun eigen toekomst, hun familie, de liefde. Maar ook over hun land, dat zich momenteel ontzettend snel ontwikkelt.


Terug: Medialogica

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Het nieuwe seizoen van Medialogica gaat van start, hierin onderzoeken de makers de publieke opinie. Ze willen weten hoe deze ontstaat en wat de invloed is op de samenleving. De eerste aflevering staat in het teken van een aanval op het Indonesische dorpje Rawagede door Nederlandse militairen in 1947. Hierbij werden zeker honderd mannen zonder proces geëxecuteerd. Volgens Indonesische bronnen zouden bij deze militaire actie meer dan vierhonderd mensen zijn omgekomen. Een onderzoek van de Verenigde Naties heeft Nederland veroordeeld, maar Den Haag deed er weinig mee en de verantwoordelijke militairen zijn nooit vervolgd.


Terug: Flying to the Ends of the Earth

Eén
Eén
21:50 uur

In de tweede reeks van Flying to the Ends of the Earth gaat de Britse piloot en voormalig paracommando Arthur Williams naar de meest afgelegen plekken ter wereld, die alleen met een vliegtuig te bereiken zijn. In deze eerste aflevering landt hij op een van de gevaarlijkste landingsbanen ter wereld, in Siberië. Hij bezoekt een hele diepe mijn om de koudste plek op aarde te bezoeken. Wanneer één van de helikopters crasht, moeten Arthur en zijn teamleden een heftige reis van zes uur maken langs besneeuwde wegen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start documentaireseries Expedition With Steve Backshall, Chinese Dromen en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV