Netflix-recensie: The Crown seizoen 3 krijgt waardige opvolgster in vorm van Olivia Colman

Netflix-recensie: The Crown seizoen 3 krijgt waardige opvolgster in vorm van Olivia Colman
Ook Josh O'Conner schittert als Prince Charles

Film :

Vanaf zondag 17 november is het derde seizoen van The Crown te bingewatchen op Netflix. Hoe vergaat het de koningin van Engeland en het huis van Windsor als zij gewend is geraakt aan de troon? Lees hier de serierecensie van The Crown.

Gesetteld of oud?
In het derde seizoen van The Crown zetten we een stap vooruit in de tijd. In 1964 is Queen Elisabeth op middelbare leeftijd en is ze al behoorlijk gesetteld op de troon. Ze krijgt steeds vaker te maken met haar naderende ouderdom. Vooral als de brutale premier Harold Wilson na een bijzondere verkiezingszege op de deur klopt, raakt ze een beetje in paniek. Is het Britse koninghuis onder haar leiding een verouderd instituut geworden?

Olivia Colman en Tobias Menzies in 'The Crown'

Beoordeling van Gids.tv
Laten we maar met de deur in huis vallen: Olivia Colman is dé perfecte vervanger van Claire Foy, de Queen in seizoen 1 en 2. En dat is natuurlijk ook te danken aan haar uitstekende sippe blikken. De Queen zit al wat langer op de troon en begint in een sleur te raken. Juist dat is de emotie die Colman uitstekend beheerst. Daarnaast is de relatief onbekende acteur Josh O'Conner de uitschieter van deze serie, als prins Charles. Een compliment valt er uit te delen aan Tobias Menzies, die de karaktertrekken van prins Phillip die Matt Smith in de eerste seizoenen uitstekend wist binnen te brengen, bijzonder goed te vervolgen. Voor de liefhebbers van kostuumdrama's en historische series een absolute aanrader. 5 dikke sterren voor het derde seizoen van The Crown.

Cast
Naast Olivia Colman (The Favourite) en Josh O'Conner (God's Own Country) spelen ook Tobias Menzies (Game of Thrones), Helena Bonham Carter (The King's Speech) en Ben Daniels (Rogue One: A Star Wars Story) in deze film. Deze productie is gerund door Peter Morgan.

The Crown is vanaf 13 november te zien op Netflix. Genre: Kostuumdrama. Tijdsduur: 60 minuten per aflevering.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV