Dinsdag in Volle zalen: veelgeprezen theaterregisseur Ivo van Hove

Dinsdag in Volle zalen: veelgeprezen theaterregisseur Ivo van Hove
Inmiddels wereldberoemd

Kijktip :

De Vlaamse toneelregisseur Ivo van Hove, sinds 2001 directeur van Toneelgroep Amsterdam, heeft inmiddels wereldfaam verkregen door zijn samenwerking met David Bowie (voor het stuk Lazarus) en zijn werk op Broadway. Dinsdag staat hij centraal in Volle zalen.

Jongensinternaat
Van Hove is tegenwoordig een wereldreiziger, want zijn stukken worden - naast Amsterdam en New York - ook opgevoerd in steden als Londen en Parijs, waar hij grote delen van zijn tijd doorbrengt. Hij denkt echter met genegenheid terug aan het tegenovergestelde van deze wereldsteden: het Klein Seminarie, een katholiek jongensinternaat in het Belgische Hoogstraten.

Theatergroepje
Het is 1970 als de ouders van Van Hove de puberende jongen naar het internaat sturen, en op die plek ontdekt hij zijn liefde voor toneel. Zo is hij onder meer lid van een theatergroepje. Niet alleen zijn liefde voor toneel komt echter bovendrijven: Van Hove ontdekt ook dat hij op jongens valt. En dat is lastig in een 'ruwe jongenswereld', waar gepest en gevochten wordt. Samen met Cornald Maas keert Van Hove terug naar het internaat.

De aflevering van Volle zalen met Ivo van Hove is op dinsdag 19 november om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Volle zalen terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Volle zalen: veelgeprezen theaterregisseur Ivo van Hove of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen