Nieuwe docuserie Eenzaam begint woensdag op Canvas

Nieuwe docuserie Eenzaam begint woensdag op Canvas
Groot probleem van de moderne tijd

Kijktip :

Niet alleen in Nederland is er de laatste tijd veel aandacht voor het maatschappelijke probleem 'eenzaamheid'; ook in België is het een immer groeiend issue. In de vierdelige documentaireserie Eenzaam probeert Xavier Taveirne het taboe op eenzaamheid te doorbreken.

Alle generaties
Een paar jaar geleden werd er nog gedacht dat eenzaamheid vooral een probleem onder ouderen was, maar het speelt bij alle generaties. Taveirne wil het bespreekbaar maken in een reeks portretten van de verschillende generaties. In elke aflevering staat een andere leeftijdsgroep centraal, en in deel één zijn dat de jongeren. Onderzoek wijst uit dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen de 18 en 25 jaar zich regelmatig eenzaam voelen.

Identiteit
We leven tegenwoordig in 'the connected world', waarin de lijntjes naar andere mensen steeds korter zijn geworden door middel van nieuwe technologieën en social media. Toch blijkt dat het tegendeel soms het geval is, en er juist minder contact is tussen mensen. Waarom voelen veel jongeren in onze samenleving zich eenzaam? En hoe komt het dat eenzaamheid vaak te maken heeft met de zoektocht naar de eigen identiteit?

De vierdelige Vlaamse docuserie Eenzaam is vanaf woensdag 20 november vier woensdagen om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Eenzaam begint woensdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen