Uitstekende eerste Transformers-film vanavond te zien op RTL 7

Uitstekende eerste Transformers-film vanavond te zien op RTL 7
Deel één is nog prima te behappen

Kijktip :

De Transformers-filmreeks van regisseur Michael Bay is door bijna elke filmcriticus verguisd, maar het eerste deel van de serie (vanavond te zien op RTL 7) is nog prima te behappen. Eerlijk is eerlijk, hierna ging het snel bergafwaarts... Je kunt Transformers ook streamen via iTunes, Pathé Thuis en meer.

Het verhaal
De enthousiaste jongeman Sam Witwicky (gespeeld door Shia LaBeouf) is dolblij met zijn eerste auto, maar zijn mond valt open van verbazing als blijkt dat deze bolide zichzelf kan transformeren tot een enorme robot. Deze Transformer is afkomstig van de buitenaardse planeet Cybertron, waar de goedaardige Autobots onder leiding van Optimus Prime een meedogenloze strijd voeren tegen de Decepticons van de kwade Megatron. Deze allesverwoestende strijd heeft zich nu echter verplaatst naar planeet Aarde...

Spektakel
Regisseur Michael Bay is van het stramien "van dik hout zaagt men planken": spetterende actie is voor hem belangrijker dan de flinterdunne verhaaltjes die hij vertelt. Soms levert dat prima films op, bijvoorbeeld in het geval van The Rock (1996) en 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (2016). Ook Transformers is een prima film, waarin het verhaal nog enigszins geloofwaardig is. De film kreeg zelfs drie Oscarnominaties (voor Beste Geluid, Beste Geluidseffecten en Beste Special Effects). Voeg daar de aanwezigheid van de prachtige Megan Fox aan toe en je hebt een leuke filmavond.

De film Transformers (2007) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op woensdag 20 november om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Uitstekende eerste Transformers-film vanavond te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV