Laatste aflevering De toekomst is fantastisch donderdag te zien op NPO 3

Laatste aflevering De toekomst is fantastisch donderdag te zien op NPO 3
Kunnen we onze dood uitstellen?

Kijktip :

De opmerkelijke serie De toekomst is fantastisch bereikt op donderdag 21 november zijn climax met een bijzonder thema: de dood. Kunnen we onze dood in het jaar 2039 bijvoorbeeld uitstellen, en zo ja, op welke manieren?

Printen
De mogelijkheden voor een langer leven worden steeds uitgebreider. Eén van de voorbeelden waardoor dit bereikt kan worden is de 3D-printer, die steeds beter in staat is om menselijke organen uit te printen. In 2039 is het mogelijk om organen te bioprinten, worden mensen gemiddeld enkele decennia ouder, is het mogelijk om je lichaam tijdelijk 'on hold' te zetten en zijn er proeven met 'mind uploads'.

Overledenen leven voort
Vooral die 'mind uploads' zijn opmerkelijk: hierdoor leven overledenen voort doordat hun brein in een computer is opgeslagen. En dat is nog niet alles, want volgens wetenschappelijke experimenten is het in de nabije toekomst zelfs mogelijk om een menselijke winterslaap te houden, waardoor je een langer leven kunt leiden. De toekomst is fantastisch schetst deze bijzondere toekomstbeelden door middel van fictiescènes en gesprekken met wetenschappers en denkers.

De laatste aflevering van De toekomst is fantastisch is op donderdag 21 november om 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van De toekomst is fantastisch terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering De toekomst is fantastisch donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen